Rannalta veteen

Sen puoleen täyttä kuivasäkkiä kuin venettäkään ei ole laitaa raahata maata pitkin.

Veteen siirryttäessä on äärimmäisen tärkeää muistaa että nokassa oleva kuivasäkki ilman melontapaikalla istuvaa kuskia tekee kiposta äärimmäisen epävakaan - vene voi parhaimmillaan flipata nokan kautta ympäri. Veteen siirryttäessä tämän voi välttää pitämällä perästä kiinni ennen veneeseen siirtymistä tai parkkeeraamalla botskin turve- tai hiekkapohjaiseen rantaan perä kohti vettä. Tällöin keulan voi lastata ilman että veneen on mahdollista kipata ennen aikojaan.

Jos veneeseen aikoo siirtyä sen kelluessa vapaasti vedessä, on helpointa vain raa’asti astua sen pohjalle omaa painopistettä matalalla pitäen ja laiturista tms. tukea ottaen. Tärkeintä on hakeutua istuma-asentoon mahdollisimman nopeasti koska silloin vene tasapainottuu eikä veneen tai melojan välitöntä kaatumisvaaraa enää ole. 

Jos taas vene lepää rannikolla perä kohti vettä voit astua varovasti sen keulaan jolloin pohja antaa sen verran periksi että jalkasi tukeutuu maahan veneen alla. Toisella jalalla voit kokeilla, onko veneen perä varsinkin sen istuimen alta riittävän syvässä vedessä jotta se voisi kellua vapaasti (jollei ole, joudut peruuttamaan venettä pidemmälle). Päästyäsi istumaan voit irtautua rannasta nojaamalla taaksepäin ja tökkäämällä itsesi melalla liikkeelle. Voit kokeilla jakaa melan keskeltä kahtia ja tökkiä melanpuolikkailla yhtäaikaa molemmilta puolilta, jolloin pääset irtautumaan rannasta suoraan. Tätä tekniikkaa saa kuitenkin käyttää vain jos rannan maa-aines on riittävän pehmeää eikä vahingoita veneen pohjaa - kalliorannalla näin ei saa tehdä.

Kaikkein helpointa varsinkin lämpimällä kelillä on käyttää sandaaleita tai muita kenkiä joiden läpi vesi pääsee virtaamaan vapaasti (tai olla paljain jaloin) kävellä ihan surutta säärtä myöten veteen ja hypätä siitä veneen kyytiin. Tällöin veneeseen pääsee istumaan miltei yhtä helposti kuin pyörän selkään hypättäessä eikä mahdollisista rantakivistä tarvitse välittää.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.