Sivupohja uusittu

Sivuston pohja on uusittu. Taas. On tavallaan aika turhauttavaa kirjoitella näistä suunnilleen jokavuotisista päivityksistä jotain mukapositiivista ja innostavaa, koska keskivertolukijaa tuskin nappaa joka kerta etsiä uudestaan mistä mitäkin juttuja taas löytää.

Sivuston alustasiirron ja uudistuksen yhteydessä muutama vanha artikkeli otti ja katosi /dev/nullin syövereihin. Tämä on varsin rassaavaa, koska esim. englanniksi kirjoittamani artikkeli Suomalaisista vaellustavoista, jokamiehenoikeuksista ja retkeilupalveluista oli ilmeisen haluttua tavaraa ulkomaankielisten turistiprospektien keskuudessa. Hätä ei sinällään ole tämän näköinen, sillä samankaltaisia artikkeleita on paljon ja ainahan asiaa saa strukturoitua uudelleen ja halutessaan paranneltua.

Sen sijaan sivuprojektini karttapalvelu Nordmapsin eteen tehdyn työn myötä sain käyttöön pitkään haaveilemani mahdollisuuden interaktiivisista maastokartoista paikkakuvausten yhteyteen. Esimerkiksi suhteellisen kattava artikkeli Oulangan kansallispuistosta näyttää hyvin mitä interaktiivisella kartalla voi tehdä, ja miten se edesauttaa omien retkujen suunnittelua.

Itseäni on koko melanheiluttelu-uran ajan eniten kiinnostanut nimenomaan erilaiset paikat joissa retkeillä, ja aion eritoten edelleen keskittyä niiden metsästämiseen ja erilaisten vesistöpätkien kulkukelpoisuuden tutkimiseen. Yleispäteviä varusteajatelmia on toki myös tulossa, mutta olen huomannut lajin kehittyvän niin äkkiä ettei yksittäisen varusteen arvioinnissa ole enää mitään järkeä. Yritän täst'edes ajatella varusteita toimintaperiaatteellisen kokonaisuuden mukaan, en yksittäisen valmistajan taidonnäytteenä. Katsotaan miten miehen käy =)