Packraft-miitti 16.-18.9.2016 Vantaanjoella

Suomen packraft-harrastajat ovat kokoontumassa yhteen kolmatta kertaa Vantaanjoella 16.-18.9.2016. Miitin puuhamies Jaakko Heikka kertoo blogissaan seuraavaa:


Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi kolmanteen suomalaiseen Packraft kokoontumiseen Vantaanjoelle 16.-18.9.2016. Lopulliset yksityiskohdat varmistuvat myöhemmin, mutta ajankohta on lyöty lukkoon ja ohjelma on suuriinpiirtein seuraavanlainen:

Perjantai 16.9. Kokoontuminen jollekin Kytäjä-Usmin tulipaikoista (tieto tarkasta paikasta julkaistaan elokuun aikana). Illanviettoa nuotion äärellä hyvässä seurassa. Kytäjä-Usmin alueella on mahdollisuus myös mukavaan “järvihyppelyyn” ja kalastamiseen.

Lauantai 17.9. Kävelemme leiripaikalta vedenkorkeudesta riippuen joko Kytäjoelle tai Vantaanjoelle, josta jatkamme alavirtaan Nukarinkoskille. Melontamatkaa kertyy noin 20km, ja aamulle jokunen kilometri kävelyä. Toinen yö vietetään tulipaikalla Nukarinkoskilla.

Sunnuntai 18.9. Jatkamme melontaa Vantaanjokea alavirtaan Myllykoskelle. Melontamatka noin 13km. Myllykoskelta halukkaat voivat jatkaa jokea alavirtaan Vantaalle tai vaikka merelle saakka tai aloittaa kotimatkan julkisilla. Autonsiirtoja voidaan järjestellä tarpeen mukaan.


Piirtelin Jaakon raapustuksen pohjalta reitistä kartan nykyisten tietojen perusteella. Kartan alta löytyy myös Vantaanjoen virtaamaennuste muutama kilometri päätöspaikalta alavirtaan. Koska tarkat paikat ovat vielä hakusessa, lauantain melontaetappi on merkattu alkamaan Kytä- ja Vantaanjoen haarasta. Korjailen karttaa sittemmin suunnitelmien tarkentuessa. 

Viime vuonna Helvetinjärvellä järjestettyyn miittiin saatiin kymmenkunta osallistujaa, katsotaan jos tänä vuonna saataisiin kahdenkymmenen raja rikki =)